fredag 26 juni 2009

Öland nästa

I morgon bitti drar vi till Öland.
Kommer inte uppdatera här på tag.
Skön sommar på er alla.

tisdag 23 juni 2009

Namnbaden

Nu har jag äntligen betställt namnband som jag skall sy fast på det jag syr. Tycker det ser så mycket mer ut då. Jag har med andra ord startat ett nytt märke- BJÖRKEN

Idag har vi haft Fia på fikabesök, mycket trevligt, tiden gick väldans fort bara. Mycket sol har det blivit också, gött så...

Freddan har grejat med Bosses sommar/ute bur. Vi har ju haft turen att fått en jätte stor och fin bur. Nu behövdes en liten renovering av den samt att vi skall höja benen på den och sätta nät under så kan han på en tvåvånings lya vår lilla kanin.

Nu känns det som sommaren har börjat på riktigt! Allsången har börjat och på torsdag börjar ju även Ernst. Det blir grejer det!!! Det är väl egentligen det enda jag ser på TV på sommaren.

Idag har Fille trillat när han hoppade på cykel, waa... han ramlade tydligen och fick cykeln över sig, så han är skrapad på magen och har ont så klart. Han var nog lite chockad när han kom hem för han var vit i ansiktet. Han tom gick med på att hoppa över fotbollsträningen, men då darra underläppen... Han somnade i soffan en stund vilket inte hör till vanligeterna. Det har varit en tuff dag för honom i värmen samt att sovit lite förlite inatt. Hur som helst skall han inte cykla i morgon, å det tackar jag för.

måndag 22 juni 2009

Nyskördat

Måste ju även visa er en kille som mös igår. Filip. Han bad att få hålla lilla Hedvig och tyckte att det var så mysigt.
Stackarn har önskat sig ett småsyskon till i flera år, men vi bara vägarar. Tur att det finns andras barn att låna lite ibland = )


I morses gjorde Filip frukost till sig själv. Käkade, dukade in, skrev en lapp och drog ut... Öh... jag hänger som sagt inte med längre. Tycker att de blir så stora på en enda gång.

Idag har jag skördat våra första jordgubbar, de är så goda de smakar smultron. Mmm...


Idag har vi inte gjort något särskilt, bara varit hemma och haft det skönt. Jag har varit och klippt mig, blev så nöjd!
I kväll spontan grillade vi med våra kära grannar. Trevligt! Nu ligger det fyra små barn och snusar här hemma. Barnen har varsin kompisa som sover över här i natt. Det är härligt.

Här kommer några kort till som jag gjort på beställning av arbetskamrater. Kul!






söndag 21 juni 2009

Vill bara tala om...

... att det känn så kul att sy igen. Har tyckt att Linn har varit så fin i sina nya kapribyxor som jag fick klara vid midnatt igår. En sån tillfredsställelse att veta att man gjort dem själv, som grädde på moset passade en av de nya klänningarna jag köpte henne på Coop i vecka perfekt i färg till dem. I bland har man tur.

Kan även passa på att talat om att jag har ökat på motionen. Direkt efter jag sett ny tagna kort på mig själv gick jag ut och gick stavgick en timma med härligt sällskap av Filip som följde med mig på cykel ♥ ♥ ♥. Det gjorde han även i morses när jag gick "kvarten" på fastande mage.
Har även haft en underbar källspromenad med min kära vän Johanna i kväll. Nu är vi uppdaterade efter att ha firat midsommar på olika håll.
Visst har jag varit duktig?!
Bara att hålla i och fortsätta i samma takt, med promenader var eller varannan dag, så skall även jag kunna äta och må gott i sommar.

Kan även visa mina senste två kort, det ena fick pappa i dag när vi firade hans födelsedag, det andra är ett beställninkort, stämpeln har jag fått låna av Linn ; )
Lägg märke till den möstrade klänningen nallen har, gulligt va? Såg den idén när jag var på träff i Floby.



Kram på er
önskar en semesterfirande

lördag 20 juni 2009

I dag har jag sytt...

... hela dagen. Äntligen har jag fått färdig Emmas väska, den var så gott som klar redan i februari när hon fyller, men sed har vi inte hunnit träffas, det är ju inte klokt...

Jag har även sytt färdigt Hedvigs lilla klänning dessa grejer skall överlämnas i morgon då vi träffas hos Pappa som firar födelsedag.
Har även fått ihop en väska till mig mig själv igen, den andra blev såld.
Spännet på denna väskan kommer från Farfars blåbyxor han hade när jag var lite. Jag blev helt nostalgisk när jag hörde hur det slamrade i knapparna när jag knäpper väskan. Påminner mig om när vi var hos farmor och farfar som dagbarn, på den tiden var de bönder och farfar gick alltid klädd med hängselebyxor med den här typen av knäppning. jag har ärvt farmors knapplåda och har funderat i många år vad jag skall använda all spännen till, tycker att de är så coola. I dag fick jag lösningen = )
Nu skall jag ut på en välbehövlig promenad efter att suttit hela dagen, samt att jag såg mig själv på bild nyss. Phu, nu kan jag inte ljuga för mig själv längra, att det ser ok ut ändå.... Jag är på tok för STOR. F-n jag vill verkligen inte banta tycker det är så j-la sket tråkigt.

Ha det så gott och tänk på mig när jag är ute och stav går så svetten sprutar

torsdag 18 juni 2009

S E M E S T E R

Åh vad gött, fyra veckor med lååånga sovmornar och en massa tid med familjen och en massa sol och bad, hoppas jag.
Ser ju tom ut som himlen spricker upp nu = )

Idag har Linn åkt med Farfar i lastbilen på förmiddagen. De har haft det mysigt tillsammans. Igår hämtade vi henne på dagis för sista gången, nu skall barnen vara lediga i åtta veckor, sen har vi TVÅ skolbarn. Fattar inget...
Filip har gått hem från Fritids själv idag och varit ensam hemma en stund. Ja jösses vilka stora barn vi börjar få OCH duktiga.
Nu står ett glas med wiskey på kylning åt min kära make. Det är en tradition vi har att han får en wiskey i ett immigt glas när han kommer från jobbet och skall ha semester.
I kväll är det 13-års kalas som gäller han Kusin E som fyller 13 idag, tonåring alltså...
Åh, jag måste bara berätta att jag har fyndat på COOP idag köpte massa fina kläder till Linn, de hade halva priset på alla barn kläder. Det är så kul att shoppa billigt!!! Tyvärr har de inga kläder i Filles storlek, men jag kan knappt handla åt honom numera utan att han är med, ännu ett tecken på att de blir stora våra "småttingar"
Ha det gott i midsommar!


Kram

söndag 14 juni 2009

Trädgårds arbete

Jösses jag darrar som ett aspelöv i hela kroppen. Vi har jobbat stenhårt i trädgården hela dagen. Trädet utanför köksfönstret är borta, häcken på framsidan klippt samt att vi har rensat häckarna på baksidan och fyllt på med ny jord. OCH klippt gräset, pjhu.... Men rackarn bra blev det.
Måste säga att vi haft en otroligt bra helg. Lung och fin och nästan obokad. I lördags åt vi lunch med familjen Bloom på vår fina pizzeria här i byn, efter det åkte vi mammor iväg till Väringsvallen med våra döttrara för att plocka skräp på ULVA CUPEN. Jösses vilka rediga barn vi hade med oss, de sprang i mellan skräpet och var super effetktiva. När vi kom hem serverades vi grillspett och en härlig sallad. Vi passade på att bjuda över våra grannar på kaffe och satt och snicksnackade med dem långt in på natten. Så kul! Gillar spontana bjudningar.
Filip har återigen fått smak på att cykla i dungen. Det är ju kul, men samtidigt lite otäkt är rädd för att han skall skada sig, det är ju inga dåliga hopp de har, grabbarn.
Nu skal jag starx in i duschen för att senare krypa ner i en renbäddad säng, mmm det bli gött det.
3 1/2 arbetsdag kavr till semester. Slutar 12.15 på torsdag det skall bli sååå skönt, börjar längta till Öland nu.
Kram på er

fredag 12 juni 2009

10-årig förlovningsdag


Vill ni höra något sjukt?!
Idag har vi 10-årig förlovningsdag. Det sjuka?! Jo, vi hade ingen aning om det varken jag eller Fredrik. Det var mamma som ringde och grattulerde oss.
Efter som tiden har gått så otroligt fort och vi har haft det så bra så tror jag nästa 10-års period blir lika bra.
Puss på dig älskling ♥ ♥ ♥

Skolavslutning

Nu är det sommarlov, nästan iaf. Filips skola hade avslutning igår kväll, pga av det ostabila vädret var avslutningen i sporthallen i år, annars brukar den vara på skolgården.
Trots lite sämre väder kunde vi inta jordgubbstårtan på altanen. Lite sommsarlikt...












Barnen fick blommor blommor, choklad och pengar av mormor&morfar, farmor&farfar. Utav oss föräldrar fick Filip och bästa kompisen Simon en sommarmix skiva med personliga konvolut. Detta skall vi försöka göra till en tradition, småsyskonen får också varsin skiva när de slutar dagis.
Nu väntar fredagsmys framför Talang. Helgen skall bli så skön, jag har bara en enda tid inbokad, nämligen att plocka skräp på Ulvacupen, som drar igång i morgon. Det är så mysigt här på baksidan nu, för det blir camping på fotbollsplanen varje Ulvacups helg.

Ha det så bra ni kan i regniga sommar Sverige.
Kram

söndag 7 juni 2009

Jobb & Fotbollshelg

Oj oj vilket intensiv idrotts vecka det har varit. Det märks att man har två aktiva barn nu, det är tider att ha koll på veckorna igenom men idag har det varit extremt. Båda barnen har varit med inlånade till varsina lag. Filip till -00 och Linn till -02 Idag har vi verkligen fått träna oss på loggestik, de hade match på varsina ställen samtidigt. Det är ingen lätt nöt att knäcka när man bara har en bil... Men det var fler familjer med samma dilemma så det gick att lösa som tur var.
Tycket det var så härlig uttagning bland o3-tjejerna, det handlade inte om vilka tjejer som var duktigast på att spela fotboll utan vilka som var kaxigast och orädda för äldre tjejer, åh då kvalade tydligen våran tös in ; )
Förstå vilken lycka idag har vi äntligen fått tag på Fotbollsskor till L, så nu slipper han springa med bomull i skorna, fniss.
Filip hade nog inte samma uttagnings kalifikationer, men det gick bra ändå. Alltså jag fattar inte vad ett år gör i utvecklingen på planen, vilka skott dessa grabbar har, helt otroligt och vilket spel riktigt bra fotboll. Synd att jag bara han att se en av F matcher.
Efter en heldag med fotboll kände jag mig rätt färdig, men då väntade en hel kväll på jobbet, pjhu Luften gick helt ur mig ett tag men det gick bra till slut, visste ju att jag är ledig i morgon och att en skön sovmorgon väntar, mmm vad skönt!

Den som vill är välkommen hit i morgon, måndag kl 18.30 på Tupperware visning.
Hör gärna av dig innan bara, så jag vet hur många som kommer

Kramisar


onsdag 3 juni 2009

Examen och student kort

Jippi, nu är jag slät och fin om benen. Har gått med 3/4 byxor hela dagen och bara njutit = )

På eftermiddagen satt jag och gjorde beställningskort. Två studenter en tjej och en kille. Blev så förtjust i den här korttypen när jag såg den på för första gången på träffen i Floby. Nu fann jag beskrivning hur man gör på Pysselmyransblogg, det var så skoj så jag gjorde två på en gång.




Detta kortet är till en som tar sköterske examen. Har suddat ut namnet för att inte avslöja mig...


Ha det bäst, flodhäst som Linn brukar säga.

tisdag 2 juni 2009

Dagis avslutning

I kväll har vi varit på dagisavslutning. Vi gick en tipspromenad barnen sjöng lite härliga sommarvisor och så fika, så klart.

Nu är det inte lång tid kvar för våran "lilla" flicka på dagis, för vi har snart
S E M E S T E R
jag har bara tolv arbetspass kvar sen så....
Vet ni vad?! I morgon skall jag äntligen vaxa mina ben, har fått gå med hellånga leggins hela helgen när det varit så varmt och fint väder, gissa om det har varit svettigt ni får ju tänka på att "pälsen" värmer också ; ) Men from i morgon kan jag vara barbent utan att väcka anstöt.
Tusan vilket psykiskt lidande det har varit att spara ut håren för att de skall vara tillräckligt långa.
Kram från håriga damen

Filip fotbollskillen

Kolla in vad som kom på mailen idag.





Jag blev så glad, jag hade förunderligt inte kameran med mig på klass fotbollen.
Hade säkert inte lyckats fånga dessa bilder iaf, jag är alldeles för inne i spelet.
Tack Lisa och Johanna!

måndag 1 juni 2009

Vilken helg!

Den har varit superbra! Klassfotboll både lördag och söndag i strålande sol, sju vinster med taggade spelare, föräldrar och övriga suportrar. Detta är verkligen en superkul tillställning. I år har vi haft så bra tider så det har funnits tid över till annat, bla grillning m. våra goa grannar och mors dagsfirande...
Titta vad som stod på köksbordet här i söndags, vad jag blev glad, vi brukar nämligen inte fira detta i min egna lilla familj.



Min egen mamma brukar vi fira genom att grilla korv på berget, men i år grillade vi hemma hos henne och hade en supertrevlig eftermiddag ihop med henne Brorsan och Jossan.

Måste ju tala om något roligt, jag har blivit "bonusmoster".
Förra fredagen föddes en liten flicka med det fina namnet Hedvig. Det ville jag uppmärksamma med ett kort, efter som jag tycker så mycket om hennes namn så vill jag ha med det på kortet.



Idag har då äntligen fått tummen ur och färgat mitt hår svart igen, tom blåsvart fö att det skall vara snyggt ett tag, som jag har sett ut... I stundens hetta passade jag även på att styla om luggen lite. Resultatet?! Nja, man kan nog säga att jag ser ut som en fransyska. Men jag blev rätt nöjd!
Ja det får bli allt för idag, för nu skall jag bota mitt onda i halsen och huvudet genom att sova.
Natti natti